Distinto opent tweede locatie!

Distinto is volop in beweging! Al meer dan tien jaar biedt de organisatie begeleiding en opvang aan kwetsbare kinderen en jongeren en de groei zit er nog steeds in. Vanaf heden kunnen kinderen en jongeren ook bij Distinto terecht voor diagnostiek en behandeling. Daarnaast is het trainingsaanbod – in samenwerking met het CJG – flink uitgebreid.

Meer aanbod vraagt ook om meer ruimte en daarom opent Distinto op 1 juli 2021 een tweede vestiging op Stockholm 10 in Barendrecht. Deze ruime locatie geeft de organisatie de ruimte om zich verder te ontwikkelen.

Ingrid Hartog, directeur-bestuurder, is enerzijds blij met deze stap, maar het voelt ook dubbel: “Eigenlijk zouden we willen dat organisaties als Distinto niet meer nodig zijn, want dat zou betekenen dat er geen kinderen zijn die vastlopen vanwege hun beperking, of die opgroeien in een onveilig en ongezond gezinsklimaat. Maar de praktijk is helaas weerbarstig.”

Er is van alles mis in de jeugdzorg en soms lijkt wat er gebeurt niet meer te zijn dan een druppel op een gloeiende plaat. Toch blijft Distinto vasthouden aan de missie waar de organisatie zich vanaf het eerste uur voor inzet: hulp bieden aan kinderen en jongeren vanwege hun problematiek, maar vooral de gerichtheid hebben op het ‘normale’ en welke gezonde kracht hen – maar ook hun ouders – verder kan helpen.

Ingrid: “Dat is soms een hele puzzel, die zoektocht naar hoe het anders en beter kan gaan. Met het kind en in het gezin. Beperkingen als autisme of een verstoorde hechting, maar ook een vechtscheiding of misbruik brengen een enorme complexiteit met zich mee. Zeker als de veiligheid in het geding is. Ongelofelijk moedig hoe ouders dan kwetsbaar durven zijn en om hulp durven vragen. En zolang die vraag bij ons neergelegd wordt, zullen we er zijn. Want de jeugd heeft tenslotte de toekomst.”