Liefde, geduld en wijsheid

“De afgelopen jaren hebben veel ouders aangeklopt bij Distinto voor hulp voor hun kinderen. Er waren ook moedige ouders die openstonden voor ondersteuning in hun eigen opvoedingsvaardigheden. Door zowel kinderen te helpen vaardigheden aan te leren als ouders te versterken in hun opvoeding, heb ik als professional gezinnen zien groeien. Er ontstond meer begrip en de sfeer binnen de gezinnen verbeterde.

Soms is liefde iets wat ouders in alle moeilijkheden en uitdagingen even niet kunnen voelen voor hun kinderen. Samen met ouders ga ik op zoek naar manieren om die liefde weer te ervaren. Dit kan langzaam gebeuren door middel van psycho-educatie, waarbij begrip ontstaat voor de dagelijkse problemen van het kind. Het kan ook gebeuren door zelfreflectie als opvoeder en het onderzoeken van je eigen levensgeschiedenis. Soms moeten er als gezin afspraken worden gemaakt, duidelijker worden in communicatie, grenzen worden gesteld en inzicht worden verkregen in waar je energie van krijgt. Het is een zoektocht, een puzzel, met ups en downs. Maar naarmate er meer momenten van plezier en positiviteit ontstaan, bloeit de liefde voor je kinderen weer op.

Het is prachtig om als professional aan de zijlijn mee te lopen, ouders te zien groeien in hun eigen kracht en de onvoorwaardelijke liefde voor hun kinderen te zien herleven. Ik heb dan ook veel respect en bewondering voor deze moedige ouders! 💪❤️”