Training: Brusjes

Een brus is een broer of zus van iemand met een diagnose. Een brus groeit vaak op in de schaduw van zijn broer of zus. Het gedrag van broer of zus kan lastig zijn om mee om te gaan. Een brus voelt zich vaker niet gezien of gehoord, cijfert zichzelf sneller weg dan leeftijdsgenootjes en heeft een bijzondere rol in het gezin. In deze training van Distinto staat de brus centraal!

Wat houdt deze training in?

Deze training is erop gericht om brusjes sterker te maken en te leren praten over wat het betekent om op te groeien met een broer of zus met een diagnose. Ook krijgen de brusjes informatie over de diagnose, zodat zij meer inzicht krijgen in waar het gedrag van hun broer of zus vandaan komt. Daarnaast is er bij veel ruimte voor ontspanning, plezier maken en onderling (lotgenoten)contact.

Voor wie is de training bedoeld?

De training is bedoeld voor kinderen van – 12 jaar die een broer of zus hebben met de diagnose autisme of ADHD. Belangrijk is dat de kinderen die deelnemen gemotiveerd zijn om mee te doen en zelf geen diagnose hebben. Een groep bestaat uit maximaal tien kinderen en twee trainers. 

Hoe ziet de training eruit?

De training bestaat uit zes bijeenkomsten van een uur. Bij de laatste bijeenkomst sluiten ook de ouders of verzorgers aan.

De training wordt interactief aangeboden, theorie wordt afgewisseld met spel en creatieve opdrachten waarbij de brus centraal staat.  Na de training heeft de brus kennis en vaardigheden aangeleerd gekregen hoe om te gaan met eigen (brussen)gevoelens en het gedrag van de broer of zus met beperking.

De startdatum is donderdag 1 juni 2023 van 16.15 uur tot 17.15 uur, locatie Stockholm.

Wat zijn de kosten?

Deze training wordt voor kinderen uit Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk bekostigd door het CJG.

Interesse?

U kunt uw kind aanmelden via het formulier op CJG Rijnmond – Brussentraining. Wilt u meer informatie over deze training? Stuur dan een mail met uw vragen naar: training@distinto.nl.