Training: Stop! Hoe los ik het op?

Voor wie is de training?

De training is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar met een diagnose ADHD of autisme. Kinderen zonder diagnose, maar die wel moeite hebben met het oplossen van probleemsituaties worden in enkele gevallen ook toegelaten.  

Wat is het doel?

Het doel is om kinderen handvaten mee te geven in hoe om te gaan met lastige situaties. Veel kinderen zijn gewend om er direct op los te slaan of om zich juist terug te trekken. Tijdens de training worden situaties geanalyseerd en wordt met de kinderen besproken hoe bijvoorbeeld een negatieve gedachte omgezet kan worden in een positieve gedachte waardoor de situatie beter wordt opgelost. Bovendien leren de kinderen in groepsverband van elkaar hoe er gereageerd kan worden in lastige situaties. 

Hoe gaan we te werk?

De training bestaat uit negen bijeenkomsten voor de kinderen en twee voor ouders/verzorgers. Door middel van rollenspelen, spellen en oefenmaterialen wordt inzicht gegeven in alledaagse situaties.  

WAAR EN WANNEER?

De training vindt plaats bij Distinto: Stockholm 10 in Barendrecht. De startdatum is woensdag 28 februari 2024 om 16:00 uur.

Wat zijn de kosten?

Voor deelname aan deze training is een beschikking van het wijkteam nodig.

Interesse?

U kunt uw kind aanmelden via het formulier. Wilt u meer informatie over deze training? Stuur dan een mail met uw vragen naar: training@distinto.nl. 

 

Aanmelden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.